Professionals

Netwerken en workshop tijdens KNX-bijeenkomst op 22 juni 22-06-2017


Op donderdag 22 juni organiseerde KNX Nederland haar tweede netwerkbijeenkomst van het jaar. Thema voor deze bijeenkomst was het groeiende belang van KNX in de HVAC-wereld. In andere woorden: de toepassing van KNX als protocol voor de (na)regeling van verwarming, ventilatie en koeling.

Theorie én praktijk
De bijeenkomst startte met een workshop waarin zowel de theoretische kant van HVAC-regelingen, als de praktische uitvoering binnen een KNX-systeem aan bod kwamen. Tijdens de workshop behandelde gastspreker Jan Kerdèl onder meer regelstrategieën, instellingen en inregelingen en de bekende standaarden van typische HVAC-installaties. Tijdens de workshop ging Kerdèl ook dieper in op de praktische koppelingen van HVAC-regelingen met KNX. Vragen die hierbij behandeld werden waren 'hoe breng je de integratie tot stand met de regeling van een cv-ketel?', 'hoe koppel je luchtbehandeling, koelplafonds of airco-systemen?' en 'welke componenten en gateways zijn daarvoor beschikbaar?'. 

Praktische informatie
Na de workshop volgden een aantal key-note presentaties van specialisten over praktische projecten waarin KNX de regeling van HVAC-installaties verzorgt. Daarnaast hielden enkele sprekers voordrachten over de samenwerking tussen KNX en bijvoorbeeld BACnet of Modbus. Het inhoudelijke programma werd afgesloten met korte presentaties over specifieke producten die de KNX-fabrikanten op de markt hebben gebracht om koppelingen met HVAC-installaties voor elkaar te krijgen.