Professionals

KNX voor scholenVoor leerlingen op het ROC of andere technische scholen is het zeer interessant om met KNX aan de slag te gaan. Zo maken zij kennis met moderne gebouwautomatisering en worden zij extra aantrekkelijke medewerkers of stagiairs voor moderne installatiebedrijven. Voor scholen zijn er 3 manieren om KNX op te pakken:

School starter package
Voor onderwijsinstellingen heeft KNX het speciale ‘school starter package’ samengesteld. Daarin zitten 1 ETS5 Professional licentie en 10 ETS5 Lite licenties. Hiermee kunnen uw eigen vakdocenten de lessen verzorgen. De leerlingen kunnen met de software stap voor stap de basisprogrammatie onder de knie krijgen. Dit is een laagdrempelige manier om kennis te maken met de wereld van KNX. Het starterspakket voor scholen kost € 1200,-. Neem voor meer informatie contact op met de Sales afdeling van de KNX Association.

KNX tutor op school
Een andere mogelijkheid is dat u een officieel gecertificeerde KNX-tutor uitnodigt om de lessen te verzorgen. Neemt u hiervoor contact op met één van de 7 Nederlandse KNX trainingscentra om te zien wat zij voor u kunnen betekenen.

Uw school als trainingscentrum
Wilt u nog een stap verder gaan, en de leerlingen laten toewerken naar een officieel KNX-certificaat? Dat kunt u ervoor kiezen van uw opleidingsinstelling een KNX gecertificeerd trainingscentrum te maken. Bekijk op de site van de KNX Association hoe dat in zijn werk gaat, of in onderstaand filmpje.Welke manier u ook kiest, u kunt altijd één van de Nederlandse KNX-trainingscentra benaderen. Wellicht kunnen zij uw opleidingsinstelling ondersteunen, bijvoorbeeld met het inrichten van een klaslokaal of reductie op materialen.