Professionals

Energiebesparing en technische ondersteuning op afstand voor bedrijfspand


Van Mourik Ede, fabrikant van installaties voor de diervoederindustrie, had drie wensen wat betreft de installatietechniek bij de bouw van zijn nieuwe bedrijfspand. De energie moest beter beheersbaar zijn, het pand moest qua schakelingen flexibel in te delen zijn en het oplossen van storingen of het opvolgen van meldingen mocht niet te veel tijd kosten. Het complete, op KNX-gebaseerde gebouwautomatiserings-systeem voorziet in al deze wensen.Energiebeheersing
Van Mourik Ede kwam uit een pand waar veel energie werd verspild. Om die reden stond energiebeheersing nu hoog op hun verlanglijstje. Gebouwautomatisering kon daaraan bijdragen, zo legde de KNX Professional uit. Met geprogrammeerde lichtschakelingen, daglichtafhankelijke regelingen, de koppeling van de centraal-uit knop met diverse stroom- en gasgebruikers en de koppeling van alarmsignalen met het uitschakelen van installaties. Nu men de keuze voor de groene KNX-kabel had gemaakt, ging er een wereld aan mogelijkheden open. Dus kwamen er steeds meer functies bij: het automatisch aansturen van de zonwering via het KNX-weerstation, het dagelijks aanpassen van de kleur in de reclameverlichting op de voorgevel, de koppeling van de beveiligingscamera’s en de intercom in het centrale bedieningssysteem, het sturen van de naregelingen van de verwarming per ruimte.

Integratie met alarmcentrale
De meest opmerkelijke integratie was die met de alarmcentrale. Niet alleen voor de opvolging op inbraakalarm, maar ook voor het inschakelen van professionals in geval van storingen. Door de visualisatie van het KNX gebouwautomatiseringssysteem te koppelen aan de alarmcentrale neemt deze dienstverlener het bedrijf een hoop werk uit handen. Door hun ondersteuning op afstand heeft de eigenaar geen omkijken meer naar de techniek en de beveiliging van het pand. En de alarmcentrale kan zich profileren als allround dienstverlener.

Download de projectbeschrijving
Lees meer over dit project in de pdf.

Download de projectbeschrijving
Lees meer over dit project in de pdf.