Professionals

Integratie met alarmcentrale geeft veilig gevoel


Voor de eigenaren van deze luxe villa in het Gelderse buitengebied, kon de ondersteuning van KNX niet ver genoeg gaan. Door de volledige installatie te koppelen aan de alarmcentrale van MPL, kan deze meldcentrale ook opvolging geven aan storingsmeldingen van bijvoorbeeld de verwarming, de zwembadinstallatie of de vuilwaterpomp.Veiligheid en comfort
De verlichting, de zonwering, de gordijnen, de AV-installaties en de verwarming; alles in deze luxe villa is centraal en op afstand te bedienen. Middels drie touch screens, maar ook op de tablets en smart phones van de bewoners. Veiligheid en comfort stonden voorop bij het ontwerp van de installatie. Zo beschikt de woning over een alarminstallatie die reageert op geavanceerde detectiesystemen in de bouwschil, moderne beveiligingscamera’s en een video-intercom om de toegang te controleren. Alle meldingen uit de beveiligingsinstallaties, evenals alle andere installaties, gaan tevens naar de alarmcentrale waaraan de woning is gekoppeld. De alarmcentrale acteert niet alleen op inbraakmeldingen, maar stuurt ook de installateur langs als de warmtepomp een storingsmelding geeft via het domotica-systeem.

Button 'vakantie'
Als het gezin op vakantie gaat, hoeven ze maar de button ‘vakantie’ in te drukken en de KNX-installatie geeft automatisch extra bevoegdheden aan de alarmcentrale. Zo kan de centrale de bewegingsdetectoren uitlezen - die bij bewoning niet aan de inbraakmelding zijn gekoppeld - de poort openen als er een werkster of installateur voor de deur staat en bij storingen vanuit de installaties meteen opdrachten verlenen om deze op te lossen.

Download de projectbeschrijving
Lees meer over dit project in de pdf.