Professionals

Volop keuzevrijheid voor de bediening in appartementencomplex


U kunt het krijgen zoals u het hebben wilt in dit gloednieuwe appartementencomplex. Met een keuzemenu aan bediening en KNX-besturingen geeft de projectontwikkelaar de tien koopappartementen net een ietsje meer glans. Dat kan in een overvolle markt, waar een ontwikkelaar moet opvallen om aandacht te trekken, zeker geen kwaad. Zo blijkt automatisering op basis van KNX de nieuwe X-factor op de vastgoedmarkt.Geprogrammeerde scenes
De basis domotica-installatie in dit appartementencomplex in Amsterdam Zuid bestaat uit sturing van de verlichting, de verwarming en de deurintercom, waarvoor de kopers een iPad krijgen. Voor die basisfuncties zijn alle draden al getrokken en is het besturingsmenu gevisualiseerd op de tablets. De verlichting is in principe in drie scenes geprogrammeerd en heeft een alles-aan/uit functie. De vloerverwarming draait negen van de tien keer in dezelfde stand, dus regelmatig bijsturen middels ruimtecontrollers is hier niet nodig. Als er al iets moet worden aangepast, kan dat via de iPad. Voor het gebruik van de intercom bij de voordeur komt er, zodra iemand aanbelt, een pop-up in het scherm van de tablet en kunnen de bewoners zien wie er aan de deur staat en met hen spreken.

Extra opties 
Er zijn ook loze leidingen aangelegd voor bijvoorbeeld het bedienen van de gordijnen, voor het koppelen van de audio/video en de gashaard. Mochten de bewoners daarvoor kiezen, dan is het alleen nog een kwestie van wat draden door de buizen trekken, de verdeelkast aanpassen en de sturingen programmeren. Hakken of breken is niet nodig. Met dit concept lijkt het kopen van een appartement ineens heel veel op het aanschaffen van een auto. Hoe slimmer de koper het appartement wil hebben, hoe meer opties hij of zij aan de standaarduitvoering kan toevoegen, met een langzaam maar overzichtelijk stijgend prijskaartje. Keuzevrijheid is een groot goed in de hedendaagse woningmarkt.

Download de projectbeschrijving
Lees meer over dit project in de pdf.