Professionals

Projecten Utiliteit

Energiezuinige lichtregelingen dragen bij aan Green Key keurmerk Mereveld

Een opfrisrenovatie bij evenementenlocatie Mereveld in Utrecht, was de aanleiding om de deur wijder open te zetten voor KNX. En daarmee voor gemak en ontzorging. Mede dankzij de energiezuinige lichtregelingen van het KNX-systeem voldoet Mereveld aan de voorwaarden van het Green Key Gold keurmerk. Het is duurzaam genieten in deze monumentale boerderij.

Bekijk project
Ontwerper van luxe schepen wenst maximaal gemak in eigen pand

Wanneer je het gemak van automatisering kent en ervaart, ga je het pas echt waarderen. Een stelling die zeker opgaat voor de eigenaren van Van Oossanen, een nautisch architectenbureau dat onder meer extreem luxe jachten ontwerpt. Toen deze architecten een ander bedrijfspand op het oog hadden, benutte de installateur het moment om hen een voorstel voor te leggen waarin hij - op basis van KNX - een volledig zorgeloze automatisering ontwierp voor de verlichting.

Bekijk project
Sporten onder perfecte omstandigheden
Bij Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp kan je het krijgen zoals je het hebben wilt. Een slim reserveringssysteem zorgt ervoor dat bij elke soort training, wedstrijd of andere activiteit de geboekte zaal al is opgewarmd en verlicht naar wens. KNX zorgt er voor de juiste verlichting, maar stuurt ook de zonwering, vanaf het dak.
Bekijk project
Veel techniek op klein oppervlak Musa-gebouw Katendrecht
In 2015 kreeg het multifunctionele gebouw Musa Katendrecht een KNX-installatie in de 3 onderste verdiepingen. Een project waar veel techniek is gebruikt op een relatief klein oppervlak. Onder andere de energiebesparende verlichting in de sporthal deed de hersens van de installateurs flink kraken.
Bekijk project
Proactief beheer bij internationale dienstverlener dankzij technische installaties

De technische installaties van Koninklijke Vopak’s hoofdkantoor in Rotterdam worden momenteel vergaand geautomatiseerd. En niet alleen in het hoofdkantoor, maar ook in andere panden van Vopak. Feit dat medewerkers die nu vanaf één plek kunnen bedienen, levert de internationale dienstverlener gemak, comfort én aanzienlijke kostenbesparingen.

Bekijk project
Gebouwautomatisering winkelcentrum draait weer op rolletjes

Bij winkelcentrum Keizerswaard in Rotterdam draait alles weer op rolletjes nu het oude gebouwautomatiseringssysteem is omgebouwd naar één die KNX ‘spreekt’. KNX stuurt de verlichting, de luchtgordijnen en de toegang van alle 9 ingangen die het overdekte winkelcentrum kent, een stuk geavanceerder dan voorheen. Het winkelcentrum is nu  klaar voor de toekomst.

Bekijk project
Energiebesparing en technische ondersteuning op afstand voor bedrijfspand

Van Mourik Ede, fabrikant van installaties voor de diervoederindustrie, had drie wensen wat betreft de installatietechniek bij de bouw van zijn nieuwe bedrijfspand. De energie moest beter beheersbaar zijn, het pand moest qua schakelingen flexibel in te delen zijn en het oplossen van storingen of het opvolgen van meldingen mocht niet te veel tijd kosten. Het complete, op KNX-gebaseerde gebouwautomatiserings-systeem voorziet in al deze wensen.

Bekijk project
Gerenoveerd hoofdkantoor Siemens volledig uitgerust met KNX

Het Nederlandse hoofdkantoor van Siemens in Den Haag ondergaat momenteel een volledige casco-renovatie. Zowel het hoofdkantoor uit 1972 als de uitbreiding uit begin jaren negentig, in totaal een oppervlak van zo’n 29.000 m². Belangrijk doel van de renovatie is een opwaardering naar het uiterst duurzame LEED Gold-label. Voor KNX is daarbij een belangrijke rol weggelegd: het KNX-protocol regelt en stuurt de gebouwautomatisering van de E- en de W-installaties.

Bekijk project
Slimme installatie verdeelt kantoorgebouw in 44 verhuurbare eenheden

Wanneer de makelaar Huize Schaerweijde aan geïnteresseerde huurders toont, is het aan de buitenzijde steeds een vrolijk schouwspel. Op de vier verdiepingen gaan gordijnen ritmisch open en dicht, lichten gaan spontaan aan en uit, de zonwering gaat op en neer en op verschillende plekken in de tuin spuwen nozzles plotseling water uit.

Bekijk project
Alles-in-één winkeloplossing zorgt voor kostenefficiënt management

Technologiebedrijf Nedap levert wereldwijd detectiepoortjes voor winkels. Om alle informatie die daar in zit, er ook uit te halen en te kunnen managen, bracht het bedrijf een digitaal platform met management-apps op de markt. Dit systeem – Cube – wordt door een koppeling met KNX nog slimmer. De winkelier krijgt zicht op energiebesparingskansen en heeft met één oplossing alle processen in de hand.

Bekijk project