KNX Algemeen

Workshop IP voor KNX en presentaties over DC-technologie 16-03-2017


Op donderdag 16 maart organiseerde KNX een netwerkbijeenkomst voor leden van de KNX Professionals. Anders dan bij andere bijeenkomsten, startte deze middag met een workshop voor KNX Professionals over IP-technologie. In het tweede deel van de middag behandelden we een ander actueel onderwerp: een techniek die zich steeds sterker aandient - gelijkstroom (DC). Wat zijn de kansen, waar zitten bottlenecks en met welke ontwikkelingen moeten we rekening houden?

De compacte maar intensieve workshop van circa 2 uur ging in op het installeren van modems, routers, programmeren en installeren van een VPN, koppelen van IP-gebaseerde apparaten zoals een Sonos of een Amazon Echo en een Alexa, of het bedienen van een KNX-installatie op afstand. Allemaal diensten die de klant verwacht van een hedendaagse installateur en system integrator. En stuk voor stuk klussen waarvoor IP-kennis onmisbaar is.

Na een korte pauze volgden drie key-note sprekers over het onderwerp DC. Dat we steeds meer te maken krijgen met gelijkstroom in onze woningen en gebouwen staat wel vast. Maar wat is de stand van zaken? Welk tijdspad zien de deskundigen voor deze ontwikkelingen? Zijn er al praktische toepassingen en pilots gaande en wat merken de mensen in de praktijk daarvan? Met enkele korte maar verhelderende presentaties weten de KNX Professionals straks waar we aan toe zijn. De middag werdt afgesloten met een uur lang product-innovaties door fabrikanten en vervolgens een gezellige netwerkborrel met een heerlijk Italiaans buffet.

Voor meer informatie over deze bijeenkomst, lees het verslag dat u ook hiernaast kunt downloaden. Ook vindt u daar de handouts van de presentaties en een serie foto's die een impressie van de dag geven.

De volgende KNX-Netwerkbijeenkomst is op 22 juni 2017 bij InnStyle in Maarssen.