KNX Algemeen

PV-installatie en KNX

Hoe maken jullie een koppeling tussen een PV-installatie en KNX?
Het gaat er met name om hoe bij voldoende opbrengst verbruikers ingeschakeld kunnen worden.
Zijn er bijvoorbeeld ook omvormers die een KNX aansluiting hebben of zijn er interfaces beschikbaar?28-05-2015 Erik Sonnevelt
Ik ben ook zeer benieuwd of er iemand is die weet hoe een PV installatie kan worden gekoppeld aan het KNX systeem voor monitoring.


28-05-2015 Gert van Dijk
Hallo,

Enige tijd geleden heb ik een dergelijke koppeling gemaakt binnen ons eigen bedrijfspand. op deze manier hebben we de actuele opbrengst, opbrengst van afgelopen dag/week etc. inzichtelijk. Tevens is er de mogelijkheid om op grenswaarden te schakelen.
E.a. is uitgevoerd met de "KES" van Zennio.

Als jullie meer info willen, laat maar even weten.

Groet,

Gert van Dijk / TechTron Groep30-05-2015 Ruud Leclaire
Hallo Gert,

Als ik het goed begrijp gebruik je dus de Zennio stroomtangen en KES om het AC gedeelte van de PV-installatie te monitoren en daarop eventueel te schakelen. Welke server gebruik je om de gegevens op te slaan? Een eenvoudige maar effectieve oplossing.

Gr, Ruud


24-06-2015 Erwin van der Zwart
Hallo Erik,

Dit kan op vele manieren, allereerst welk protocol of welke protocollen heeft de PV aan boord?

Vaak is er een IP, API, RS232, RS485, Modbus, BACnet of zelfs een bluetooth verbinding mogelijk, door middel van 1 van deze verbindingen (naar keuze) kan er gekoppeld worden aan onze homeLYnk / spaceLYnk oplossing en hierin kan dan ook direct de data worden opgeslagen of bewerkt worden en doorgezet worden naar vele oplossingen o.a. via CSV export, Webservices, TCP connection of zelfs naar de Cloud.

Het is ook mogelijk dat de PV geen datakoppeling heeft, dan is het mogelijk om 1 van onze modbus kwh meters te plaatsen (bijvoorbeeld onze 63A directe meter MID type A9MEM3155)
deze meter kan dan weer direct op de homeLYnk / spaceLYnk worden aangesloten.

Indien je meer over dit onderwerp wilt weten neem dan gerust contact met mij op.

Met vriendelijk groet,

Erwin van der Zwart
Schneider Electric


Reageer

Ook meediscussieren? Klik dan hier om in te loggen.