KNX Algemeen

KNX Handboek


Het KNX Handboek bevat in het eerste deel een beschrijving van het waarom van woning- en gebouwautomatisering, en de voordelen van de diverse, geautomatiseerde installatietechnieken.  Daarbij wordt uitgegaan van een bepaalde basiskennis van elektrotechniek.

Vervolgens volgt er een uitleg van de werking van de techniek van het bussysteem van KNX. Dus wat is de oorsprong van het systeem, welke technische afspraken zijn er gemaakt, welke techniek wordt er in de basis gebruikt. Daarna vertelt het handboek hoe de KNX-technologie op dit moment werkt en functioneert en hoe installateurs en system integrators ermee kunnen werken. Achterin is er een  redelijk uitgebreid hoofdstuk over planning, projectontwerp en inbedrijfstelling. De insteek van die informatie is gericht op technici die de systemen aan de man brengen en in de praktijk toepassen. Ook vertelt het boek nog over de beveiligingsissues en over de koppeling met andere standaarden en automatiseringssystemen.

Het handboek is verkrijgbaar bij KNX Nederland voor € 25,-, excl. BTW en excl. verzendkosten. Bestellen kan door het versturen van een e-mail naar info@knx.nl.