KNX Algemeen

Bijeenkomst Smartlabs over gebouwautomatisering in een lab-omgeving

Op 5 oktober 2017 organiseert de Brancheorganisatie Gebouwautomatisering een bijeenkomst Smartlabs op het Pivot Park, gevestigd op het voormalige MSD-terrein in Oss. Op deze inspirerende campus zijn verschillende gebouwen waarin gebouwautomatisering een cruciale rol vervult. Tijdens de bijeenkomst worden de verschillende vormen gebouwautomatisering besproken en is er ook een rondleiding langs enkele voorbeelden.

Het Pivot Park biedt onderdak aan zowel starters als bestaande ondernemingen in de farmaceutische en R&D sector. Tegelijk werkt de eigenaar aan een duurzaam geautomatiseerd park waarin gebouwautomatisering erg belangrijk is. Welke technologische keuzes worden er gemaakt op het park en hoe kunnen gebouwautomatiseerders hierin een rol spelen? Dit zijn belangrijke thema’s die tijdens de bijeenkomst aan bod zullen komen.

Over keuzes en technieken
Zo zijn er een presentaties van Bartjan van der Sloot, manager operations bij het Pivot Park en zijn collega Arno van Ravestein, facilitair coördinator over respectievelijk de keuzes op het park en de technologieën die worden toegepast. Daarnaast komen nog twee externe experts van enkele toeleveranciers aan het bod die bepaalde technieken verder zullen uitdiepen. In aansluiting daarop volgt een presentatie over de stappen die moeten worden ondernomen om van user requirement naar een hightech laboratorium te komen.

Rondleiding en netwerkborrel
Tot slot vindt er een rondleiding plaats waarin bezoekers de mogelijkheid krijgen het Pivot Park Screening Centre, de Pilot Plant en overige faciliteiten op het park te bekijken. De bijeenkomst begint om 13.30 en duurt tot 18.00 uur. Wil je deze bijeenkomst op 5 oktober bijwonen, meld je dan aan via een mail aan Tugce Ozyurt, t.ozyurt@fhi.nl. Meer informatie op deze website.

Foto: Pivot Park.