KNX Algemeen

Drie updates in product- en dienstaanbod xxter

Xxter heeft drie nieuwe features in het aanbod van producten en diensten. Eén daarvan is de xxter connect service. Met dit product is het mogelijk om vanaf internet verbinding te maken met de xxter unit zonder poort doorverwijzing in het modem (NAT port-forwarding). Bij het verbinden van de app met de xxter unit was het voorheen nodig om een port forward te doen van poort 2199.

Hoewel de verzonden data versleuteld is, is het niet altijd wenselijk hiervoor een poort open te zetten en in bepaalde situaties is dit zelfs onmogelijk. Bijkomend nadeel van port-forwarding is dat bij een wijziging van internet serviceprovider ook het modem vervangen wordt en de port-forward opnieuw ingesteld moet worden. De xxter connect service is een optionele dienst, het blijft ook mogelijk om xxter te gebruiken via de bekende weg met een port-forward.

 

iOS widget
Een andere toevoeging aan het bestaande assortiment van producten en diensten is de iOS widget. De widget is een toevoeging aan de iOS app. Door op het toegangsscherm naar rechts te vegen is de widget te raadplegen. Als de iPhone of iPad is ontgrendeld kan de widget ook worden geopend vanaf de eerste pagina op het beginscherm (naar rechts vegen). De widget is ook te bekijken via het berichtencentrum. De indeling van de widget kan op een eenvoudige manier in het profiel van xxter worden aangepast via mijn xxter.

 

Acties
Naast bovenstaande nieuwe features zijn ook de mogelijk acties met xxter producten volledig vernieuwd; er kunnen nu tot 5 “triggers” gekozen worden, als AND of OR functie. Door de toevoeging van “haken” kan precies de juiste functie van de logica worden gekozen. De triggers kunnen al dan niet als gate functioneren. Ook zijn er nu maximaal 5 uitgangen te configureren.

Meer informatie op www.xxter.com