KNX Algemeen

Hager voegt IoT-Controller aan assortiment toe

De nieuwe IoT-Controller (TJA560) van Hager maakt het voor het eerst mogelijk om Internet of Things-producten én cloud-services van diverse fabrikanten te koppelen aan een KNX-installatie. Zo wordt een vergaande integratie van KNX met het internet mogelijk.

Met de IoT-Controller bedienen gebruikers hun KNX- én IoT-producten eenvoudig via de aanwezige KNX-drukknoppen of -roomcontroller. Bediening met smartphone, tablet of laptop is daarnaast ook mogelijk in combinatie met de Domovea-server (TJA450).

Geavanceerde scenario’s

Met de IoT-Controller is het eenvoudig mogelijk om verschillende apparaten (en fabrikanten) aan elkaar te koppelen en zo geavanceerde scenario’s te maken. Denk aan een ‘Goedemorgen’-scenario, waarbij met één stemcommando aan Alexa (Amazon Echo) het rolluik omhoog gaat, het licht gedimd aangaat, je favoriete radiostation gaat spelen in de badkamer en de oven start met voorverwarmen.

Koppeling met applicaties

De IoT-Controller beschikt over een directe koppeling met de applicaties van Philips Hue verlichting, Sonos Home sound system, Netatmo weerstation en Amazon Echo voice control. De koppeling is al aanwezig; de functies hoeven alleen nog geconfigureerd te worden.

IFTT-app

Het aantal mogelijke functies is echter nog veel groter door de IFTTT-app van de Hager IoT-Controller in cloudservice ‘If this then that’. Deze dienst koppelt een trigger (‘this’) met een actie (‘that’) tot een recept (‘applet’). Zodra het ene gebeurt, volgt automatisch het andere. Zo is het voor de eindgebruiker mogelijk om functies uit zijn KNX-installatie te koppelen aan honderden IoT-producten. Denk aan een ‘Alles uit’-scenario, dat in werking treedt op basis van jouw geo-locatie. 

Training

Met de IoT-Controller vergroot je de mogelijkheden van je KNX-installatie, door deze te koppelen aan de snelgroeiende wereld van Internet of Things. Op 9, 10 en 11 januari organiseert Hager een training rondom de IoT-Controller. Informatie hierover vind je op www.hager.nl/training. Kijk voor meer informatie over de verbinding tussen KNX en de IoT-wereld op www.hager.nl/iot.

Voor meer informatie kunt u mailen met info@hager.nl, bellen met 073- 642 85 84 of kijken op de website van Hager.