KNX Algemeen

Met Coviva lanceert Hager plug & play draadloos KNX-systeem

Met Coviva lanceert Hager een nieuwe smarthome oplossing op basis van beproefde RF-technologie. Het systeem is specifiek ontwikkeld voor toepassing in bestaande bouw en renovatie. Het kan namelijk zonder bouwkundige ingreep of hak- en breekwerk aangebracht worden.

Het hart van de nieuw RF smarthome-oplossing is de Coviva Smartbox, die als soort modem fungeert. Hiermee worden alle draadloze actoren verbonden, die bijvoorbeeld in de bestaande inbouwdozen zijn geïnstalleerd. Vervolgens worden deze met een speciale app in de Coviva-Smartbox ingeleerd.

 

Gegarandeerde privacy
Op dit moment kunnen verlichting en zonwering met een smartphone of tablet geautomatiseerd worden. De komende tijd zal het aantal functionaliteiten verder uitgebreid worden. Besturing kan in de eigen WLAN omgeving plaatsvinden, maar ook waar ook ter wereld via het internet. In beide gevallen wordt alle data lokaal opgeslagen in de Coviva-Smartbox waarbij dus privacy volledig geborgd en gegarandeerd is.

 

Bewuste keuze voor KNX
Het RF-inbouwprogramma om een Coviva-installatie te maken, is erg uitgebreid; binaire ingangen, jaloezie/zonweringsactoren, schakeluitgangen voor diverse verlichtingsbronnen en een universele dimmer. Ook voor diverse buitentoepassingen zijn producten beschikbaar. In tegenstelling tot andere fabricaten kiest Hager bewust voor het fabrikantonafhankelijke internationale protocol KNX. Coviva is dus volledig KNX-compatibel.

 

Koppeling met andere fabrikaten
Het  Berker schakelmateriaalprogramma van Hager werkt al uitstekend met Coviva en is ook nog eens uitgebreid met een draadloze schakelaars, die je bijvoorbeeld kunt gebruiken op een glazen wand. Maar Coviva wordt ook gereed gemaakt voor uitbreiding met andere fabricaten. Zo werkt het programma bijvoorbeeld nu al met het weerstation van Netatmo. Zo kan bijvoorbeeld weersinformatie gemeten worden om de rolluiken te openen of te sluiten.

 

Meer informatie is te vinden op www.hager.nl/coviva