KNX Algemeen

Siemens breidt KNX-portfolio uit met nieuwe weerstations

Siemens voegt twee KNX-weerstations toe aan haar productassortiment. De nieuwe AP 257/51 en AP 257/61 vervangen de bestaande weerstations AP 257/32 (gps) en de windsensor AP 257/42. De weerstations worden primair gebruikt om weerdata te registreren doormiddel van temperatuur, (licht)helderheid en windsensoren.

Naast bovenstaande functies heeft de AP 257/61 (gps) ook een regensensor en een geïntegreerde gps-module aan boord. De producten kunnen direct gemonteerd worden op een gevel, façade of een paal. De bevestigingsmaterialen die hiervoor nodig zijn, worden meegeleverd.

 

Andere functies
De AP 257/61 (gps) kan ook worden ingezet als klok-master op het KNX-netwerk. De gps-ontvanger kan hiervoor de actuele datum en tijd op de KNX-bus verzorgen. Dit weerstation is verder ook geschikt voor de centrale regeling van maximaal 8 geveldelen door “Sunlight Tracking”, zodat alleen de zonwering- en jaloeziesturingen van de door de zon aangestraalde delen geregeld wordt.

 

Grotere rol weerstations
Weerstations spelen een steeds grotere rol bij de automatisering van gebouwen. Met het gebruik van weerstations is het mogelijk om energie-efficiënte regelingen te maken voor onder andere de jaloezieën, rolluiken, luifels en elektrische ramen. Deze regelingen helpen weer bij het boeken van energiebesparing van het gebouw.

 
Voor meer informatie kunt u mailen naar bt-products.nl@siemens.com, bellen met

070-333 3031 of kijken op www.siemens.com/GAMMA-td.