KNX Algemeen

Theben introduceert DALI-Gateway KNX plus

Theben lanceert de nieuwe DALI-Gateway KNX plus, een module die vooral interessant is voor gebruik in luxere woningen, utiliteitsgebouwen en kantoortuinen. De DALI-Gateway KNX plus vormt een handige verbinding tussen intelligente gebouwautomatisering en efficiënte lichtregeling en verbindt tot 64 deelnemers met de KNX-gebouwautomatisering.

De gebruiker kan ervoor kiezen om de armaturen individueel aan te sturen of in groepen met maximaal 16 deelnemers. De geïntegreerde scènemodule biedt maximaal 16 lichtstemmingen die individueel programmeerbaar zijn. Daarnaast zijn de lichtstemmingen afgestemd op de gewenste lichtomstandigheden.


Eenvoudig en flexibel
De Gateway is eenvoudig te installeren en in werking te stellen via de tablet en de bedieningsknoppen van het apparaat zelf. Verder is de DALI-Gateway KNX plus te configureren via ETS. Ook de aansturing van de lampen die aan de Gateway gekoppeld zijn, gaat flexibel via de geïntegreerde webserver of het apparaat zelf. Ook het vervangen of snel omprogrammeren van individuele of alle armaturen is eenvoudig met de geïntegreerde scènemodule.


Gebruikersgemak
De DALI-Gateway KNX plus is een schakel die de gebruiker gemak biedt met als doel efficiëntie en energiebesparend gebruik. Hieronder staan kort en bondig de belangrijkste gegevens van het product.

  • DALI-Gateway KNX plus dient als interface tussen het DALI-systeem en de KNX-bus
  • Gebruik van afzonderlijke noodverlichting met eigen voeding volgens EN 62386-202-Noodverlichtingen met centrale voeding worden ook ondersteund
  • Status en storingsinformatie voor een visualisatie
  • Scènemodule voor maximaal 16 verschillende groepen
  • Eén effectmodule voor verloopsturingen
  • LC-display (2x12 tekens) voor de menusturing bij inbedrijfstelling en parametrering
  • DALI-inbedrijfstelling kan via de bedieningselementen op het apparaat, de geïntegreerde webserver of de ETS Plug-In worden uitgevoerd 


Voor meer technische specificaties, bezoek de website van Theben..