KNX Algemeen

Theben voegt nieuwe KNX-verwarmingsactoren toe aan assortiment

Theben breidt haar assortiment uit met de nieuwe KNX-verwarmingsactoren HMT 6 S KNX en HMT 12 S KNX. De nieuwe KNX-verwarmingsactoren kunnen eenvoudig met DIN-rail boven de vloerverwarmingsverdeler worden gemonteerd en bieden vele krachtige functies waarmee het energieverbruik van het verwarmingssysteem aanzienlijk kan worden verlaagd.

De nieuwe verwarmingsactoren van KNX berekenen automatisch de maximale stelgrootte voor de energiezuinige aanpassing van de aanvoertemperatuur om zo de gewenste temperatuur in de betreffende ruimte te realiseren. De actoren hebben daarnaast een aantal belangrijke pluspunten.

 


Eenvoud
Flexibel gebruik van elk kanaal als verwarmingsactor of verwarmingsregelaar vereist slechts één eenvoudige temperatuursensor in plaats van een KNX-ruimtethermostaat. Dit betekent dat de nieuwe verwarmingsactoren van KNX geen KNX-ruimtethermostaat nodig hebben.

 

Meer keuzemogelijkheden
Verder vereenvoudigt de aansturing van de actoren via 24 V of 0-10 V de aanpassing aan bestaande systemen en waardoor de keuze van compatibele thermomotoren uitgebreider wordt. Met het 0-10 V-signaal kan de temperatuur met de thermomotoren bijzonder nauwkeurig worden afgestemd.

 

Zuinig en betrouwbaar
De verwarmingscircuitpomp is enkel actief als er verwarmings- of koelenergie nodig is. Zodra een kanaal van het verwarmingscircuit niet in gebruik is, stopt de activiteit van de verwarmingscircuitpomp voor dit onderdeel. De klepbeveiliging voorkomt daarnaast dat de kleppen gaan vastzitten als de stelgrootte gedurende minimaal 7 dagen niet wordt veranderd. Bij uitval van de werkelijke temperatuur of de stelgrootte treedt een noodprogramma in werking.

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar nederland@theben.de, bellen met 055-2020 000 of kijken op de site.