KNX Algemeen

Xxter heeft wereldwijde primeur met product dat Siri de gehele woning laat bedienen

Het is nu mogelijk om woningen die voorzien zijn van slimme installaties gebaseerd op de wereldwijde standaard voor gebouwautomatisering KNX volledig te bedienen met Siri. Xxter, een Nederlandse fabrikant die sinds 2006 professionele domotica producten maakt, ontwierp de zogenoemde KNX-Bridge ‘Pairot’ in nauwe samenwerking met Apple. De Pairot mag daarom als enige KNX Bridge officieel het stempel “Works with Apple HomeKit” dragen.

Pairot wordt door de installateur aangesloten op het huisnetwerk en de KNX domotica-installatie. Na een eenvoudige configuratie zijn alle in de woning aanwezige componenten met stembediening te bedienen.  Dit kan met Siri van Apple, op bijvoorbeeld de iPhone, iPad en AppleTV.

 

Andere spraakbesturingsassistentes

Spraakbediening van de slimme huishoudelijke apparaten die gebaseerd zijn op KNX is ook mogelijk met Amazons Alexa via bijvoorbeeld de Amazon Echo. Pairot is ook voorbereid op de komst van de Homepod van Apple en Amazon Echo in Nederland.

 

Mogelijkheden

Siri bedient met Pairot eenvoudig de aanwezige schakelaars, dimmers, jaloezieën en thermostaten, en kan de waarden oplezen van onder andere temperatuur, lichtintensiteit en luchtvochtigheid. Dit laatste kan uiteraard uitsluitend indien deze sensoren in de woning aanwezig zijn.

 

Voor meer informatie kunt u mailen naar sales@xxter.com, bellen met 020-218 42 01 of kijken opwww.xxter.com/pairot.