KNX Algemeen

Techniek creëert de ultieme beleving in super-de-luxe villa


Je waant je op z’n minst in Hollywood, op dit landgoed met een statig woonhuis, een gastenverblijf en een pool-house. Het lag voor de hand om de bediening van de installaties van deze enorme woning met bijgebouwen te automatiseren. Want loop de vergeten lampen maar eens na op twee verdiepingen van 400 m2. Alles is hier dan ook op afstand te bedienen. Van de gashaarden en de autolift tot de beamers en de lichtshow in de privé bar.Touchscreen in elke ruimte
Voor de bediening van de installaties zijn in dit woonparadijs maar liefst 13 touchscreens geïnstalleerd en hebben de bewoners ook nog eens 8 iPads tot hun beschikking. Vrijwel iedere ruimte heeft een eigen touchscreen die de specifieke bedieningsmogelijkheden van die ruimte in kaart brengt. Of dat nu gaat om temperatuurinstellingen, de verlichting, het bedienen van de gashaarden, het oproepen van de autolift of het uitvouwen van het lameldak boven het terras.

Robotstofzuiger
Met zijn allen een filmpje kijken in bioscoopsfeer is hier geen enkel probleem. Door in de woonkamer op het touchscreen te kiezen voor de beamer-scene, schakelt de beamer aan, gaan de gordijnen dicht, rolt het beamerscherm uit het plafond recht voor de tv, daalt de opgewarmde beamer verderop neer uit het plafond en gaan de lichten uit. Zin in een duik in het zwembad in het pool house? Dan geef je vanaf de bank met je iPad alvast de opdracht om de beschermende afdekking van het zwembad weg te rollen, de verwarming wat op te stoken, de robotstofzuiger aan het werk te zetten en bij mooi weer de hefwand tussen het binnen- en het buitenbad op te trekken.

Oneindig veel combinaties
Om het beste van vele werelden te verenigen, zijn in het KNX-systeem onderdelen, producten en oplossingen verwerkt van een veelheid aan fabrikanten. Dat is dan ook meteen het grote voordeel van het KNX-protocol. Je bent niet gebonden aan één merk of fabrikant, maar kunt oneindig veel combinaties maken van het beste dat in de markt verkrijgbaar is.

Download de projectbeschrijving
Lees meer over dit project in de pdf.