KNX Algemeen

Projecten Horeca

Slimme hotelkamers spaarzaam geregeld

Het Eurohotel in Den Bosch maakt langzaam maar zeker alle kamers slim en duurzaam. De eerste 16 laten al zien dat daarmee een energiebesparing van 60% is te behalen. De KNX-automatisering draagt daar in belangrijke mate aan bij. Gasten kunnen het comfort in de hotelkamers naar eigen hand zetten, KNX zorgt ervoor dat dit zo spaarzaam mogelijk gebeurt.

Bekijk project
KNX; de ideale ‘sfeermaker’ in horecagelegenheden

Dankzij de KNX-automatisering in Grand Bistro het Postkantoor kan elke leek de zaak openen en zorgen dat alles meteen in de juiste sfeer staat. Het pand heeft nog maar vier scéne-knoppen nodig: dag-diner-borrel-sluiten. Die omvatten alle regelingen voor licht, geluid en verwarming.

Bekijk project
Historisch pand met hypermoderne installatietechniek

Bij de renovatie van dit ruim honderd jaar oude pand wist eigenaresse Dorien Hendrix precies wat ze wilde: het beste van het beste. Het gebouw werd omgetoverd tot een modern brasserie-hotel waar het goed vertoeven is. En waar de gebouwautomatisering heel veel taken uit handen neemt.

Bekijk project
Moderne hotelkamer kan niet zonder automatisering

“Vergaande automatisering van hotelkamers is pure noodzaak om aan de trends van diversificatie en personalisatie te kunnen voldoen.” Dat zegt Bart van de Kerkhof, manager van Muurbloem Design Studio en initiator van Hotel@home hotelkamerconcepten. Als het aan hem ligt, wordt KNX een vaste gast in de hotelkamer van de toekomst. Toepassing in een pop-up kamer in Maastricht werd een groot succes.

Bekijk project
De gasten van ’t Gerecht ontbreekt het aan niets
Het oude gemeentehuis in het centrum van Heerenveen ging al jaren door het leven als restaurant en grandcafé 't Gerecht. In 2013 gaven nieuwe ondernemers het een flinke impuls: volledig geautomatiseerde technische functies tillen gemak en comfort nu naar een hoger plan.
Bekijk project
Populaire feestlocatie beter beheersbaar door KNX

Midden in het centrum van Heerenveen is bar-dancing De Swetser een trekpleister van jewelste. Juist die populariteit maakte dat de behoefte aan efficiëntie groeide. Op installatiegebied viel er veel te verbeteren. De vele losse installaties in deze zaak, met alle bekabeling en voedingen van dien, breidden alsmaar uit. Lichtshows, rookmachines, beveiliging, koelingen; de infrastructuur was een doolhof geworden. Een automatiseringsslag bracht eenvoudige bediening en een forse energiebesparing.  

Bekijk project
Horecapand komt met één druk op de knop tot leven

In het Friese Lemmer bouwde horeca-ondernemer Meine-Jolle Gaastra een fietsenwinkel om tot een brasserie met terras. Om in dit horecapand het comfort en de beleving steeds optimaal te laten zijn – ook bij sterk wisselende bezetting – is KNX gebouwautomatisering ingezet. Het resultaat? Maximaal comfort, gemak, veiligheid en energie-efficiency.

Bekijk project
KNX biedt volledige ontzorging in Grand Hotel Huis ter Duin

In het prestigieuze Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk is al enkele jaren een omvangrijke automatiseringsoperatie aan de gang. De gebouwautomatisering wordt stap voor stap naar een volledig op KNX-gebaseerd systeem omgebouwd. Als laatste zijn alle kamers geautomatiseerd, waarna ongeveer het hele hotel op KNX draait. De belangrijkste voordelen hiervan is dat de facilitaire dienst nu de volledige automatisering in één systeem heeft en zo veel meer overzicht en inzicht heeft. Ook de bediening is veel eenvoudiger geworden.

Bekijk project